De farligaste spindlarna i världen: TOP-10

Naturen har försett varje farlig spindel med kraftfulla giftiga tänder som förlamar offret. Spindelns gift är så starkt att det bokstavligen kan förvandla offrets kroppsvävnad till en uppslamning. På jorden finns det cirka fyrtiotusen arter av spindlar, men bara ett fåtal hotas av människoliv. På grund av sin storlek är det svårt för en spindel att bita genom mänsklig hud, men om den lyckas är det osannolikt att det orsakar allvarliga hälsoskador. Det finns emellertid ett antal spindlar som kan döda en person. Det handlar om dessa arter som kommer att diskuteras idag. Vi rekommenderar att du bekanta dig med de tio bästa långt ifrån ofarliga och till och med de farligaste spindlarna i världen.

Karakurt - världens farligaste spindel

Karakurt, eller som det också kallas en svart änka, kan inte skryta med sin imponerande storlek, men den kan producera ett så kraftfullt gift där innehållet i neurotoxiner är många gånger högre än kobragiften. Efter en bit av en farlig karakurtspindel känner en person en skarp smärta, som sprids över hela kroppen på en halvtimme. De kommande fem dagarna för en biten person passerar, som i en dimma, med svaghet, yrsel och kräkningar. Om offret inte får lämplig hjälp, dör han. Livsfaren för Homo sapiens representeras endast av kvinnor av karakurt, eftersom män ofta själva blir offer. Livsmiljöerna för den farligaste spindeln är steparna i Ukraina, Ryssland, Kirgizistan och Kazakstan.

Sydney trattspindel - en av de 10 farligaste spindlarna

Sydney trattspindel är mycket aggressiv och attackerar alltid personen först. Hans bett orsakar förlamning av människans nervsystem och andningsorgan. Män är giftiga för kvinnor och mer självsäkra och tränger därför orädd in i mänskliga hem. Offret måste införa en motgift så snart som möjligt, det är bra att denna typ av farlig spindel bor i Sydney, där motgift uppfanns för länge sedan.

Australisk änka - en av de farligaste giftiga spindlarna

Varje invånare i Australien känner till denna farliga spindel. Den australiska änkan är annorlunda i utseende än andra spindlar. Han har en rund röd markering på sin runda mage. Spindeln bosätter sig i en stadsmiljö, och därför är hans möten med människor inte ovanliga. Under bettet kontrollerar en australisk änka dosdosen av giftet, men små barn och äldre dör utan behov av läkare. Efter en bit av en australisk änka kvarstår svullnad, kolik, överdriven svettning och obehaglig illamående under lång tid.

Nordamerikansk svart änka

Den fruktansvärda namnet på spindeln gör inte en mördare galning av en farlig representant för leddjurens trupp. Svart änka injicerar gift och orsakar en fruktansvärd allergisk reaktion. Under de senaste hundra åren har tretton personer dött av en svart änkebett, även om mer än fem procent av de bitna dog innan vaccinet utvecklades. Nordamerika, Nya Zeeland och Australien - det är i dessa regioner som farliga representanter för leddjurens ordning bor.

Brun eremitspindel

Den bruna eremitspindeln kallas också diskanten. Det finns i söder i USA och norra Mexiko. Invånare i dessa regioner försöker undvika kontakt med eremitspindeln, eftersom dess gift är giftigt nog för att döda en person. Efter exponering för giftiga ämnen som finns i giftet med en eremitspindel, börjar vävnadsavstötning på platsen för bettet, vilket utan medicinsk hjälp kan leda till sorgliga dödliga konsekvenser.

Brasiliansk vandrande spindel

Hoppande och blixtsnurrande spindel tränger mycket lätt in i hemmet, bilen, väskan, fickan med kläder. Ett kontaktmöte med en brasiliansk spindel slutar vanligtvis i muskelförlamning och kvävning.Även om gift sällan orsakar döden, är det obehagligt att känna effekterna av gifter med brist på luft. Män bör i allmänhet undvika kontakt med en vandrande spindel, eftersom det finns en hög risk att bli impotenta efter en bit.

Sexögd sandspindel - en farlig representant för leddjurens trupp

Den sexögade sandspindeln har fått sitt namn på grund av att den skickligt begraver sig i sanden och jagar efter byte. Naturen belönade inte den sexögade sandspindeln med förmågan att väva en bana. Den här funktionen skiljer den här representanten från andra spindelklasser. Biten från denna farliga spindel orsakar blödning, men vetenskapen vet bara två fall av död. Forskare utförde mer än ett experiment på kaniner, vilket resulterade i att alla testpersoner dog efter att ha bitit av en sexögad spindel.

Chilensk Hermit Spider

Den chilenska eremitspindeln är en stor representant för klassen farliga spindlar med det andra namnet "brun spindel". Toxiner som injiceras av en spindel leder till njursvikt. Dessutom orsakar hans bett smärta hos en person och kan, utan kvalificerad medicinsk vård, leda till irreversibla processer, och i framtiden död av en biten.

Den farligaste spindeln på planeten: musspindel

Musspindeln är inte förgäves har ett så konstigt namn, eftersom den bor under jord i hålor. Dimensionerna på den farliga spindeln är små. Stora representanter för leddjur av denna art når bara tre centimeter. För människor är giftet från en musspindel mycket farligt, men musspindeln är mycket "girig" och biter ofta utan att injicera en dos av giftet.

Tarantula är den största farliga spindeln

Tarantula är den största representanten för arachnidklassen i världen, som lever i öknen eller torra stäpp. För människor är tarantulagiften inte dödlig och orsakar endast ödem. Legender om giftigheten hos en tarantula går i århundraden. Med en bit av taranteln var uppkomsten av hela epidemier förknippade. Till och med en dans som kallas "tarantella" uppstod tack vare myten om att den galna dansen räddar från en bit av en tarantel.

Idag presenterade vi dig för ett dussin farliga spindlar som utgör ett hot mot människors liv. Försök att undvika kontakt med ovanstående farliga spindlar, som naturen har gett den verkliga möjligheten att "besegra människan" i bokstavlig mening av detta uttryck. Riskera inte ditt liv. Var försiktig och försiktig!

0 svaren

svar

Vill du delta i diskussionen?
Känn dig fri att bidra!

Lägg till en kommentar

Din e-post kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade *